8.10.2020
Pyhäjärven kaupunki/liikuntatoimi, Pyhäjärvi

Kepa-ketun lasten liikuntavartti -livelähetykset korona-aikana

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Korona-aika haastoi Pyhäjärven liikuntatoimen kehittämään uusia toimintamalleja, jotta liike säilyisi myös poikkeusaikana. Liikuntatoimen maskotista Kepa-ketusta jalostuivat Kepa-ketun liikuntavartit. Kepan ohjaamat live-lähetykset alkoivat Pyhäjärven kaupungin Facebook-sivuilla toukokuussa 2020. Lähetykset olivat suunnattu perheen pienimmille, mutta loppujen lopuksi niistä muotoutui koko perheen toimintatuokioita. Katselukertoja lähetyksillä oli keskimäärin 700–800/tuokio.
Ratkaisu
Liikuntatoimen vapaa-ajanohjaaja suunnitteli ja toteutti Kepan liikuntavartit kotoa käsin. Kuvauspaikkana oli oma olohuone. Kustannukset olivat minimaaliset, koska toteutukseen ei tarvittu kuin maskottiasu, (joka löytyikin jo valmiiksi varastosta), kännykkäkamera, henkilö asun sisään sekä repullinen ideoita liikuntatuokioille.
Tulokset
Kepan liikuntavartti oli verkkovalmennuksemme ohella toinen iso digitaalinen avaus liikuntatoimelle. Jatkossa voimme tarjota jumpat ja tuokiot sähköisesti suoraan kuntalaisille koteihin. Kaikilla ei ole mahdollisuuksia, halua tai varaa osallistua kunnan liikuntaryhmiin. Tällä palvelulla on mahdollista osallistaa toimintaan edullisesti niin lapset, aikuiset kuin myös ikäihmiset. Jatkossa liikuntapalveluihin tulee sisältymään myös sähköinen tarjonta. Kiitos Kepan =)

Kepan liikuntavartit ovat edelleen katsottavissa sivulla:

https://www.facebook.com/pyhajarvenkaupunki/videos/?ref=page_internal

Yhteyshenkilöt

Marko Pehkonen
marko.pehkonen(ät)pyhajarvi.fi
vapaa-ajanohjaaja
Pyhäjärven kaupunki/liikuntatoimi
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Vain johto
ja esihenkilöt

Toimialat

Toiminnot

Teemat